Elvették a jogosítványod és szükségessé vált az utánképzésed? Az UNI Autósiskolánál 100%-ban online végezhető utánképzés KRESZ felkészítő tanfolyamon vehetsz részt, amivel felfrissítheted a berozsdásodott KRESZ tudásod a felmérés/vizsga előtt.

Kinek kell részt vennie utánképzésen?

Az utánképzésről és annak teljes folyamatáról az 1988. évi I. törvény rendelkezik. Ez alapján utánképzésen kell részt vennie annak:

 • akit a bíróság vagy a szabálysértési hatóság, közlekedési szabálysértés miatt legalább 6 hónapra eltiltotta a vezetéstől
 • akit a bíróság közlekedési bűncselekmény elkövetése miatt eltiltotta a járművezetéstől 
 • akinek vezetői engedélyét a közúti közlekedési előéleti pontrendszer alapján az eljáró hatóság visszavonta
 • Önkéntesen jelentkezhet: aki 17 vagy annál kevesebb büntetőponttal rendelkezik

Miért van szükség KRESZ felkészítésre az utánképzés előtt?

Az utánképzés első lépése a feltárás, amin minden utánképzésen résztvevő egyénnek részt kell vennie. Maga a feltárás három részből áll:

 • KRESZ felmérés
 • Vezetési próba
 • Pszichológiai felmérés

Ezt követően az egyént besorolják a 7 utánképzési program valamelyikébe. Ezek között van olyan program is, amely elvégzéséhez egy hivatalos KRESZ vizsgán is át kell esnie az érintett személynek.

Magyarán, minden utánképzésen résztvevő személynek számot kell adnia a KRESZ tudásáról ahhoz, hogy maga az utánképzés sikerrel zárulhasson. 

Ez viszont nem olyan egyszerű!

A legtöbb személy, akit eltiltanak a vezetéstől, már hosszú évek vagy évtizedek óta nem vett részt KRESZ tanfolyamon. A jogosítványszerzéskor megszerzett elméleti tudás az évek során átalakul gyakorlati tudássá. Ez azt jelenti, hogy bár egyre gyakorlottabbak és magabiztosabbak vagyunk a közutakon, az elméleti KRESZ tudásunk folyamatosan kopik.

Évtizedes távlatban pedig már a KRESZ módosítások is bonyolíthatják a képletet: az elmúlt években ugyanis számos olyan jogszabályi módosítás történt, amiről az autóvezetők többsége nem feltétlenül értesült.

Be kell vallani: az évek alatt folyamatosan kopik a KRESZ tudásunk. Márpedig, ha valakinek utánképzésen kell részt vennie, olyan naprakész tudással kell rendelkezzen, mint aki most sétált ki egy sikeres KRESZ vizsgáról.

100%-ban online végezhető KRESZ felkészítés utánképzésen résztvevőknek

Hogyan zajlik az UNI Autósiskola online végezhető KRESZ felkészítő tanfolyama?

 • 1. Kattints a bekezdés alján található infografikára (“UNI Utánképző Kresz Felkészítés – Jelentkezek”), vagy a piros “Utánképző tanfolyam megvásárlása” gombra.
 • 2. Miután kifizetted a tanfolyam árát, az ügyintézést átvesszükm kollégáink felkeresnek.
 • 3. A jelentkezést követően az autósiskola megrendeli a képzést, átfutási idő kb. 2 nap
 • 4. Az E-Titán rendszer megküldi a tanuló e-mail címére a belépési kódot
 • 5. Végül az etitan.hu oldalon a belépési kóddal bejelentkezve elérhető és megkezdhető a tanfolyam

A képzés teljes időtartama 12 óra (max. 90 nap), ami alatt a teljes KRESZ ismeretanyag átismételhető és tanulmányozható. A tapasztalataink alapján az utánképzésen résztvevő személyeknek elegendő a 12 órás tanfolyam ahhoz, hogy felfrissítsék az aktuális KRESZ-tudásukat. De természetesen van lehetőség további gyakorlóórák vásárlására is.