Ha végeztél a KRESZ tanfolyammal vagy elvégezted az online, E-learning tananyagot, jelentkezhetsz KRESZ vizsgára. Miskolcon a KRESZ vizsgát a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. szervezi.

Mi szükséges ahhoz, hogy jelentkezhess KRESZ vizsgára?

  • A KRESZ tanfolyam teljesítése (tantermi vagy online)
  • Betöltötted a 16 és ¾ életévedet (16 év 9 hónap)
  • A szolgáltatás ellenértéke teljesítésre került (tandíj 1. részlet+ KRESZ vizsgadíj)
  • orvosi alkalmassági igazolást el kell küldeni olvasható minőségben az uniautosiskola@gmail.com címre

A KRESZ vizsga menete

A vizsgád időpontja előtt min. 15 perccel előbb érkezz meg a helyszínre! Ne felejtsd otthon a személyazonosító okmányaidat vagy ha már van jogosítványod, akkor azt sem. Ezeket ugyanis el fogják kérni a vizsga előtt.

Az okmányok begyűjtése után a vizsgabiztos a neveden fog szólítani és be fog hívni téged a vizsgáztató terembe, ahol előre kijelölt helyed van.

A vizsga időtartama 55 perc, kérdésenként 1 perc a rendelkezésre álló idő. Az 55 kérdésből 10 db 3 pontos és 45 db 1 pontos kérdést fogsz kapni.

Az elérhető maximális pontszám 75 pont. A sikeres vizsgához pedig legalább 65 pontot kell elérned. A kérdésekre adható három vagy négy válaszlehetőségből mindig csak egy válasz a helyes.

KRESZ vizsga időpontok Miskolcon

A KRESZ vizsgák időpontjai Miskolcon:

  • Hétköznap 08.00-14.30., másfél óránként
  • Szombat-Vasárnap: nincs vizsga ( A KAV a változtatás jogát fenntartja)

Miskolc KRESZ vizsga helyszín

Miskolc egyetlen KRESZ vizsga helyszíne a városközponthoz közeli, Miskolc KAV telephelyén van.

Cím: 3527 Miskolc József Attila út 20.

Sikeres KRESZ vizsga után NEM kell jelentkezned az iskolában, ugyanis 2 munkanap után automatikus rendszerüzenetet kapunk az eredményről.
Ezt követően tájékoztató e-mailt küldünk neked a gyakorlati oktató választásával és a díj rendezésével kapcsolatban. Amennyiben van már választott oktatód, írd meg nekünk az uniautosiskola@gmail.com címre, hogy kivel van leegyeztetve, s indítjuk vezetési kartonod ügyintézését, melynek átfutási ideje kb. 2 hét.


Sikertelen vizsga esetén a pótvizsga díját (4.600 Ft) és új vizsgád időpontját már a KAV-nál (Miskolc, József A.u.20.) kell intézned.