Állami támogatást kapott a “B” kategóriás jogosítványhoz szükséges közlekedési alapismeretek tanfolyam és vizsga, a megfelelő feltételek fennállása esetén. Az állami támogatás igényléséhez szükséges legfontosabb információk itt találhatók.

Mikor vagy jogosult az állami támogatott KRESZ-re?

Ahhoz, hogy igénybe vehesd az állami támogatást, az alábbi feltételeknek kell megfelelned:

  • Magyar állampolgár, (vagy a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 39.  § (1)  bekezdés a) és c)–h)  pontjában meghatározott személy) vagy
  • A vizsga napján a 20. életévedet nem töltötted még be
  • 20. életévedet már betöltötted, de CSED-en, GYED-en, vagy GYES-en vagy

Az állami támogatás mértéke: A KRESZ tanfolyamdíj + a sikeres KRESZ vizsga díja, de legfeljebb 25.000 Ft.

Hogyan igényelheted meg az állami támogatást?

  1. Először is iratkozz be nálunk KRESZ tanfolyamra! Ehhez már be sem kell jönnöd személyesen. Elegendő, ha kitöltöd az űrlapunkat, majd ezt követően átutalással rendezed a tandíjat és már kezdheted is a tanfolyamot.
  2. Végezd el otthonról az e-learning tanfolyamot vagy jelentkezz a tantermi KRESZ tanfolyamunkra. Az e-learning esetében 180 nap/ 75 órás hozzáférést biztosítunk neked, hogy ne kelljen kapkodnod és bőven legyen elegendő időd felkészülni a vizsgára.
  3. Levizsgázol sikeresen KRESZ-ből, mielőtt betöltöd a 20. életévedet.
  4. Ezt követően akár a sikeres vizsga napján azonnal bejössz hozzánk, mi pedig kiállítunk egy igazolást a befizetett összegről és már mehetsz is a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságához megigényelni a pénzedet!
  5. Beadod az igénylést a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál (elektronikus űrlapon, vagy személyesen) a sikeres KRESZ vizsga napjától számított 1 éven belül.