Mikor vagy jogosult az állami támogatott KRESZ-re?

A támogatást az a személy veheti igénybe, aki

 • a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez szükséges sikeres közlekedési alapismeretek vizsgát 2018. július 1-jét követően tette le, és a vizsga napján a 20. életévét még nem töltötte be, vagy
 • a 20. életévét már betöltötte, és a vizsga napján
  • csecsemőgondozási díjban,
  • gyermekgondozási díjban, vagy
  • gyermekgondozást segítő ellátásban
   részesült, feltéve, hogy korábban a támogatást még nem vette igénybe és a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez szükséges sikeres közlekedési alapismeretek vizsga letételére 2020. június 30-a után került sor.

A támogatás összege

A támogatás összege a közlekedési alapismeretek tanfolyam díjának és a sikeres közlekedési alapismeretek vizsga igazgatási szolgáltatási díjának ténylegesen megfizetett összege, de legfeljebb 25.000 forint.

Hogyan igényelheted meg az állami támogatást?

 1. Először is iratkozz be nálunk KRESZ tanfolyamra! Ehhez már be sem kell jönnöd személyesen. Elegendő, ha kitöltöd az űrlapunkat, majd ezt követően rendezed a tandíjat és már kezdheted is a tanfolyamot.
 2. Végezd el otthonról az e-learning tanfolyamot vagy jelentkezz a tantermi KRESZ tanfolyamunkra. Az e-learning esetében 180 nap/ 75 órás hozzáférést biztosítunk neked, hogy ne kelljen kapkodnod és bőven legyen elegendő időd felkészülni a vizsgára.
 3. Levizsgázol sikeresen KRESZ-ből, mielőtt betöltöd a 20. életévedet.
 4. Ezt követően akár a sikeres vizsga napján azonnal bejösz hozzánk, mi pedig kiállítunk egy igazolást a befizetett összegről és már mehetsz is a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságához megigényelni a pénzed vagy intézheted on-line.
 5. Beadod az igénylést a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál (elektronikus űrlapon, vagy személyesen) a sikeres KRESZ vizsga napjától számított 1 éven belül.

A kitöltendő nyomtatvány alábbi linken tölthető le: A közlekedési alapismeretek tanfolyam és vizsga díjához nyújtott támogatás iránti eljárás. (magyarorszag.hu)

További részletes felvilágosítás miatt tanulmányozd át az alábbi linket:

KRESZ támogatás – A közlekedési alapismeretek tanfolyam és vizsga díjához nyújtott támogatás – Magyar Államkincstár (gov.hu)